Sunday, August 24, 2008

Tunku Abdul Aziz dilantik naib pengerusi DAP



Pejuang anti-rasuah dan amalan bersih yang tidak asing lagi, Tunku Abdul Aziz telah dilantik sebagai salah seorang naib pengerusi kebangsaan Parti Tindakan Rakyat (DAP).

Tunku Abdul Aziz yang pernah memegang beberapa jawatan penting dalam sektor korporat termasuk selaku penasihat Bank Negara dan jawatan penting dalam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, juga seorang penulis ruangan akhbar New Straits Times/Sunday Times.

Apakah mereka yang menguasai Kumpulan New Straits Times akan menarik balik atau menamatkan ruangan mingguan Tunku Abdul Aziz?

Untuk biodata Tunku Abxul Aziz, sila klik di bawah ini.

Tunku Abdul Aziz Bio

10 comments:

apisfires said...

kompom ilang jawatan kat nst...
tapi kenapa dia masuk DAP??
lebih baik dia masuk PAS or PKR jika tak suka UMNO...
DAP ni racist, pelik, baru masuk dah ada jawatan??
nama aje kot....
hahahahahaha

Batman Begins said...

Apisfires

Apa pulak DAP racist.... tu propaganda lama Barisan ler...... diorang parti pelbagai kaum.... sejak awal-awal lagi diorang ada ahli Melayu... jawatan tinggi dia pun ada orang Melayu beb....... cuba baca kat sini:

http://paksako.blogspot.com/2008/08/tunku-abdul-aziz-is-vice-chairman-of.html

kluangman said...

Semuanya serba kemungkinan dalam politik Malaysia sekarang. Walaupun nampak agak 'demokrasi' dan terbuka atau kebebasan mengikut tafsiran masing masing tetapi agak 'mencemaskan' jika melihat kepada perpaduan yang goyah.

Perpaduan yang cukup rapuh ketika anggota keselamatan kurang diyakini dan musuh berkeliaran luar dan dalam, Malaysia di ambang merbahaya perusuhan kaum kerana dibakar oleh kepentingan individu atau kumpulan kecil.

Kita nampak stabil tetapi sebenarnya berada dalam zon merah.

fuck you said...

naharey sungguh kalau marah kat umno pon jgn la masuk DAP.DAP ni dah la kapiaq,masuk PAS ka apa ni.ni pi masyuk DAP,pelaq sungguh org tua ni...

haniesyafique said...

muka cam apek je si tunku aziz ni...patutla senang masuk dap....mencurigakn gak baru je join dh dpt jadi naib pengerusi dap...heh ade ape pe ke??

ketam said...

Jika Anwar menang di PErmatang Pauh.......maka tergadailah MARUAH dan HAK MELAYU kepada bukan MELAYU terutamanya kaum cina.. dan wahai bangsa MELAYU bersedialah menerima nasib g sama seperti bangsa MELAYU SINGAPURA... kerana didalam PR DAP adalah PARTI INDUK dan DAP adalah PAP(singapura)..

wassalam.....

My Raison D'etre said...

Saudara,

Sunday Times baru baru ni dah tak ada Tunku nya column.

Kita tengok minggu depan lak..

Click here to visit my Blog

Nostradamus said...

Malaysiakini Bloggers Headlines on 27 September 2008.

“Man of Honour” won Landslide Victory in P44 Permatang Pauh!

Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka!

A defining moment in Malaysian History was achieved when DSAI won the by-election in Permatang Pauh yesterday with a landslide victory over his opponent just 3 days prior to Parliament presenting it’s 2009 Budget (29 August 2008) and 5 days prior to Malaysians celebrating it’s 51st Anniversary of Merdeka (Liberty Day) on 31st August 2008.

Sit tight for the next episode on 29 September 2008, the preview to 16 September 2008 when Malaysia celebrates “Freedom Day”.

More Prophesies at Nostradamus Quatrains on “Wag the Dog” and Nostradamus Quatrains on Malaysia.

http://patek1472.wordpress.com

Kadin Bin Razak said...

Tuan Syed

Berita gempar!

Imam yang menjadi saksi kepada sumpahan Saiful di masjid mempertikaikan kesahihan sumpahan itu!

Sila baca di sini:
http://www.husammusa.com/online-news/37-online-news/148-imam-saksi-sumpah-saiful-mohon-maaf.html

cheqPelesit said...

Allahyarham Mohd Noor bekas Presiden Cupeas adalah Naib Pengerusi DAP menang Ahli Parlimen Bayan Baru Pulau Pinang. Kenapa ingat DAP tu kominis kah. Wakil Rakyat DAP buat kerja kepada orang kampong tiada badingan dengan UMNO/BN. Calun DAP bertandingan tidak masuk kempen dikampong orang melayu dan tidak pasang poster di kawasan orang melayu akan tetapi semua peti undi melayu menang calun DAP di Pulau Pinang khasnya. Kenapa terjadi.. orang melayu sedar dan menaroh harapan tinggi hanya Pekatan Rakyat boleh mengubah rakyat malaysia dijalan benar, jujur, ikhlas.