Thursday, February 21, 2008

Tsu Koon for Batu Kawan

Acting Gerakan president and caretaker chief minister of Penang, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon will stand for Parliament via the Batu Kawan constituency.Tsu Koon, formerly a senior lecturer of Universiti Sains Malaysia (USM), will face another ex-lecturer, Prof. Dr. P. Ramasamy of the DAP. I was wrong to predict that Tsu Koon is to stand in Bukit Bendera.

2 comments:

Anonymous said...

Back to lecturing after the election, Prof!

Anonymous said...

bro syed,
dr p. ramasamy dah tak boleh mengajar di ukm lagi kerana kontrak dah ditamatkan. sebab itulah dia bertanding atas tiket dap untuk lawan tsu koon. samy tak hendak ambil dia masuk mic kerana dia lebih cerdik dari samy. dap dan lain-lain parti pembangkang mencari orang yang kecewa.

fazil hanafi di kedah yang kena gugur dari calonpun nak masuk pas kerana kecewa. tapi mb kedah dapat pujuk dia dan tak jadilah dia masuk pas. dia rasa dia hebat sangat.

kita boleh tengok orang akademik yang jadi wakil rakyat, kebanyakan hancur kerjaya politik mereka. yang nampak ok sikit seperti gani osman, rafidah dan tsu koon. yang lain hancur, paling lama jadi wakil rakyat hanya satu penggal. rafidah pun nyaris-nyaris kena tolak pencalonan kerana tak sign borang pencalonan, apa punya baghal.

sama-samalah kita tunggu keputusan pada 8 mac mlm nanti, siapa makan siapa!